kentrikiodos-logo

Βραβεύσεις 2023

ENERGY AWARDS – 2 WINNER Awards

Η Κεντρική Οδός έλαβε την κορυφαία διάκριση winner στην κατηγορία Υποδομές Μεταφορών για το σύνολο των “πράσινων” δράσεων και ενεργειών που σχεδιάζει και υλοποιεί. Ενδεικτικά αναφέρουμε, το Σύστημα Ανακύκλωσης Οργανικών Απορριμμάτων, με την πιλοτική εγκατάσταση των πρώτων μηχανικών κομποστοποιητών για την ανακύκλωση οργανικών αποβλήτων που παράγονται από τη λειτουργία των Σταθμών Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (Σ.Ε.Α.), με την Ηλεκτροκίνηση, αλλά και με τα 100% “πράσινα” van καθώς και το ολοκληρωμένο πλάνο αντικατάστασης του στόλου οχημάτων σε 100% ηλεκτρικά και υβριδικά και εξοπλισμού του συνόλου των εγκαταστάσεών μας με 18 φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων.

GREEN AWARDS – Bronze Award

Βραβείο Bronze στην κατηγορία “Green Holistic Approach” για το σύνολο των δράσεων που υλοποιεί για την προστασία του περιβάλλοντος απέσπασε Η Κεντρική Οδός.
Από την πρώτη ημέρα λειτουργίας της, η Κεντρική Οδός έθεσε την προστασία του περιβάλλοντος ως κύριο στρατηγικό στόχο, καθώς και ως έναν από τους βασικούς πυλώνες, πάνω στους οποίους αναπτύσσονται οι επιμέρους δράσεις Βιώσιμης Ανάπτυξης. Σε αυτό το πλαίσιο και με γνώμονα την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες, σχεδιάζει και υλοποιεί σειρά δράσεων που αποδεικνύουν έμπρακτα πως αποτελεί τον πιο πράσινο αυτοκινητόδρομο της χώρας.

IOT AWARDS – Gold Award

H Κεντρική Οδός έλαβε το Gold Award στην κατηγορία “Transportation/Motorways” για την χρήση IoT τεχνολογιών στους αυτοκινητοδρόμους που λειτουργεί, συντηρεί και διαχειρίζεται. Η εν λόγω βράβευση αφορά δυο ενέργειες που αποδεικνύουν στην πράξη ότι σχεδιάζουμε και υλοποιούμε επενδύσεις με όχημα την καινοτομία και αφορούσε:

  • Το δίκτυο δικτυακών καμερών σε επιλεγμένα σημεία του αυτοκινητόδρομου όπου με την χρήση τεχνητής νοημοσύνης ανιχνεύονται αυτόματα επισφαλείς κινήσεις και ειδοποιείται άμεσα το Κέντρο Ελέγχου προκειμένου να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν αμεσότερη επέμβαση.
  • Το Σύστημα Αυτόματης Άρδευσης, που εκτείνεται σε ένα δίκτυο σχεδόν 200 χιλιομέτρων μέσω του οποίου ελέγχονται τα αντλιοστάσια, και τα κεντρικά σημεία άρδευσης των αυτοκινητοδρόμων, καλύπτοντας όχι μόνο τις αυξημένες ανάγκες ποτίσματος των φυτών, αλλά εξοικονομώντας υδάτινους πόρους και κατανάλωση ενέργειας.”

MOBILITY AWARDS 2023– Κορυφαία διάκριση «Motorway of the year», 2 Gold &, 1 Silver

Την κορυφαία διάκριση “Motorway of the year” και τέσσερις ακόμα σημαντικές διακρίσεις, απέσπασε η Κεντρική Οδός στα Mobility Awards 2023, ενός θεσμού της που αναδεικνύει και επιβραβεύει τις καινοτόμες πρακτικές, τεχνολογίες και εφαρμογές επιχειρήσεων του ευρύτερου κλάδου της κινητικότητας & αυτοκίνησης, με την ακαδημαϊκή υποστήριξη του Εργαστηρίου Κυκλοφοριακής Τεχνικής της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και την επιστημονική υποστήριξη του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων. Ειδικότερα, η Νέα Οδός απέσπασε τις ακόλουθες διακρίσεις:

  • Κορυφαία διάκριση Motorway of the year για το σύνολο των καινοτόμων δράσεων που έχει υλοποιήσει
  •  Χρυσό βραβείο στην κατηγορία Motorways Customer Service για τα microsites των Διαδρομών καθώς και για την ηλεκτρονική κάρτα ΑΜΕΑ.
  • Χρυσό βραβείο στην κατηγορία Motorways Environmental Management για το σύνολο των πράσινων δράσεων που στόχο έχουν την προστασία και ανάδειξη του περιβάλλοντος αλλά και την  αρμονική ένταξη των αυτοκινητοδρόμων σε αυτό.
  •   Ασημένιο βραβείο στην κατηγορία Green Fleet για την αντικατάσταση του στόλου οχημάτων με ηλεκτρικά/ υβριδικά οχήματα. Με σύνθημα «Go Green»,  και με στόχο τη δραστική μείωση των άμεσων εκπομπών αέριων ρύπων από τον στόλο των εταιρικών οχημάτων, η εταιρία έχει θέσει σε πλήρη εξέλιξη πλάνο σταδιακής αντικατάστασης του στόλου οχημάτων με υβριδικά και ηλεκτρικά.

HEALTH AND SAFETY AWARDS 2023-WINNER & Bronze Award

Δυο διακρίσεις έλαβε η Κεντρική Οδός στο πλαίσιο των Health & Safety Awards 2023 που επιβραβεύουν κάθε χρόνο τις εταιρίες που δημιουργούν και διατηρούν ασφαλείς και υγιείς χώρους εργασίας, καινοτομούν και επενδύουν με αίσθημα ευθύνης στον εργαζόμενο. Το ένα βραβείο ανήκει στην κορυφαία κατηγορία Winner και αφορά στο σύνολο των δράσεων Υγείας & Ασφάλειας που σχεδιάζει και υλοποιεί η εταιρία. Ενδεικτικά, αναφέρεται η αναδιοργάνωση και επέκταση των τακτικών δειγματοληπτικών εσωτερικών ελέγχων, η πλήρης αντικατάσταση των καμπινών διοδίων Αφιδνών & η μεταλλική θωράκιση καμπινών διοδίων Κλόκοβας, καθώς και η συνεργασία με την Hellas EAP που οδήγησε στη δημιουργία και παροχή ενός εξειδικευμένου προγράμματος συμβουλευτικής υποστήριξης για όλους τους εργαζόμενους και τα προστατευόμενα μέλη τους. Το εν λόγο πρόγραμμα έλαβε και ξεχωριστό Bronze βραβείο στην κατηγορία Διαχείριση Συμπεριφοριστικών Επικινδυνοτήτων /  Behavioral Risk Initiative.